9.3.2023

Lihavuuslääkäriyhdistyksen koulutusilta ja kevätkokous järjestetään 25.5.2023 klo 16 (kevätkokous) ja klo 17 (koulutusosio), ja tapahtuma päättyy illalliseen. Tapahtuma järjestetään Helsingissä ja virtuaalisesti. Lämpimästi tervetuloa mukaan! Kutsu ja ohjelma jäsensivuilla


4.3.2023

Lihavuuslääkäriyhdistys toivottaa kaikille hyvää kansainvälistä lihavuuspäivää! Lue alla olevasta tiedotteesta yhdistyksen toiminnanjohtajan ajatukset lihavuudesta pitkäaikaissairautena, jonka hoitomuodot kehittyvät nopeasti:  https://www.sttinfo.fi/tiedote/tiedote-lihavuus-on-pitkaaikaissairaus-jonka-hoitomuodot-kehittyvat-nopeasti?publisherId=1673&releaseId=69934127


15.12.2021

Lihavuuslääkäriyhdistyksen etäkoulutusilta ja yhdistyskokous to 13.1.2022 klo 18:00. Tapahtuma järjestetään pandemian vuoksi etätapahtumana videoyhteyden välityksellä. Lämpimästi tervetuloa mukaan! 
4.3.2020

Uusi ja kattava lihavuuden Käypä Hoito-suositus on julkaistu! Tutustu siihen osoitteessa:

https://www.kaypahoito.fi/hoi50124


26.1.2020

Kiitos kaikille Suomen Lihavuuslääkäriyhdistys ry:n koulutusiltaan ja syyskokoukseen 12.12.2019 osallistuneille, luennoitsijoille ja yhteistyökumppaneille! Luentoesitykset löytyvät jäsensivuilta. 

Jäsenmäärämme on vahvassa kasvussa, ja jäsenenä olet tervetullut myös suljettuun ryhmäämme Facebookissa! Ryhmän linkin löydät jäsensivuilta, ja sitä moderoi ja hallinnoi Milla Rosengård-Bärlund. 


⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

***


Lihavuuslääkäriyhdistyksen esitys sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalle 

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila avustajineen vastaanottivat 12.2.2019 Suomen Lihavuuslääkärien delegaation. Agendalla oli keskustelua mm lihavuuden hoidon nykytilanteesta ja haasteista Suomessa. 

Antoisan keskustelun aikana Lihavuuslääkäriyhdistys nosti esille hyvän lihavuuden hoidon merkityksen osana kansantautien hoitoa. Lihavuuden hoidon saatavuus on esimerkiksi tyypin 2 diabeteksen preventiossa yhä tärkeämpi kysymys suomalaiselle sosiaali- ja terveydenhuollolle. Ylipainon ja lihavuuden hoito sisältää laajan skaalan interventioita ja tukea potilaille, joiden toteutus vaatii terveydenhuollon ammattilaisilta vahvaa paneutumista ja terveydenhuollon yksiköiltä yhä toimivampia struktuureja. 

Lihavuuslääkärien delegaatio esitteli ministeri Mattilalle lihavuuden hoidon nykytilaa ja kehityskohteita terveydenhuollon näkökulmasta. Tapaamisen aikana keskusteliin mm mihin suuntaan lihavuuden hoitoa pitää kehittää, jotta hoidon vaikuttavuus ja saatavuus palvelisi potilaita parhaiten.  

31.3.2019 / André Heikius